З метою вшанування патріотизму та мужності українців, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору; виховання любові до Батьківщини, до українського народу, поваги до захисників, вдячності за мирне небо, можливість вчитися й працювати; донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні, майстер виробничого навчання Скляренко О.Т. провела виховний захід «Україна гідна свободи» в групі № 11.

Учні разом із майстром з’ясували, що таке свобода, гідність, ідеали Майдану, що відстоювали українці під час Революції Гідності. Пригадали пісню, яка стала символом, реквієм Євромайдану.

Отже, «треба з гідністю жити, працювати, користуватися матеріальними і духовними благами, на які ти маєш право, з гідністю переживати радість і горе, з гідністю хворіти і зустрічати свою останню годину. Бережи, утверджуй, розвивай, піднось свою людську гідність! Корінь твоєї гідності – в благородних переконаннях і думках. Гідність – це мудра влада тримати себе в руках. Благородство твоєї людської особистості виявляється в тому, наскільки мудро і тонко ти зумів визначити, що гідне і що негідне.» (В Сухомлинський).

Ці листопадові дні для нас час молитви, роздумів, пам’яті… Для тих, хто у Вічності, запевнення, що ми про них НЕ ЗАБУЛИ. Бо поки пам’ятаємо, ВОНИ серед нас.

Захід завершився флешмобом від учнів 11 групи: Слава Україні! Героям слава! Герої не вмирають… Світла пам’ять!