Найпопулярніша перша страва на Україні – борщ. Слово борщ походить від старослов'янського "б'рщь" (буряк). Цей овоч є обов'язковою складовою частиною всіх борщів. Він дає смак і забарвлення. Це традиційна українська страва, яку їли бодай не щодня та подавали і на вечорницях і на весіллі. Добре приготовлений у печі борщ не приїдався, а другого дня був навіть смачнішим ніж першого. Але борщ, який приготували учні-мешканці гуртожитку, на другий день не залишився. 18 жовтня кожен поверх гуртожитку готував борщ – це було справжнє свято борщу.
View the embedded image gallery online at:
https://chpml.chv.ua/index.php/2015-12-16-14-46-53/2015-12-17-09-32-22/425-borshch-ta-kasha-izha-nasha#sigFreeId20f7614e00
https://chpml.chv.ua/index.php/2015-12-16-14-46-53/2015-12-17-09-32-22/425-borshch-ta-kasha-izha-nasha#sigFreeId20f7614e00