Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та необізнаність постраждалих призвели до того, що й наша країна перетворилася на дешевого постачальника робочої сили в інші країни.Кількість випадків торгівлі людьми та рабства в Україні почастішали.  Україна продовжує боротися з цим ганебним явищем, відтак 2017-й рік оголосила роком боротьби з торгівлею людьми.

Сьогодні, 18 жовтня 2017 року, у міжнародний день протидії торгівлі людьми,  класним керівником групи № 11 Федірчик Л.Я. була проведена виховна година «Не стань жертвою торгівлею людьми». Любов Ярославівна, використовуючи тренінгові вправи «Асоціації», «Мозковий штурм» та гру «Що трапилось?» спонукала учнів до роздумів про причини торгівлі людьми в Україні. Переглянуті відео – «Життя на продаж», «Будь обережним. Торгівля людьми поруч» – попереджали про небезпеку, адже стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!

           Змістовною лінією спілкування було надання інформації щодо попередження торгівлі людьми є не заборони, не залякування негативними фактами, а надання необхідної достовірної інформації для того, щоб молоді люди самостійно могли зробити свідомий і виважений вибір.